Tämän ohjeen löysin kirjasta Suklaaunelmat. Aika makeaa herkkua tästä tuli (maistoin jopa pienen reunapalan ), joten pienempikin pala riittää namihampaan kolotukseen oikein hyvin. Maku muistutti mielestäni vähän Twix-patukkaa.
Aivan välittömästi valmistuksen jälkeen tätä ei kannata yrittää paloitella, eli jos haluat nauttia tästä tiettyyn aikaan päivästä, niin valmistus kannattaa aloittaa ajoissa.
N. 16 palaa
Pohja, jonka minä tein tuplana:
75 g pehmeää margariinia
50 g tummaa kidesokeria
125 g jauhoja
40 g kaurahiutaleita
Karamellitäyte:
25 g (suolatonta) voita
25 g tummaa kidesokeria
2 dl maitotiivistettä (eli kondensoitua maitoa)
Kuorrute:
150 g tummaa suklaata
25 g valkosuklaata (ei välttämätön)
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vaahdota margariini ja sokeri ja vatkaa sitten sekaan jauhot ja kaurahiutaleet. Vaivaa tarvittaessa käsin taikinaksi. Painele taikina matalan nelikulmaisen kakkuvuoan (sivu 20cm) pohjalle. Minä en juuri tuon kokoista vuokaa omista, vaan omani on vähän suurempi ja siksi siis tein tuon pohjataikinan kaksinkertaisena.
Paista pohjaa uunissa n. 25 min tai kunnes pinta on kullanruskea ja kiinteä. Anna jäähtyä vuoassa.
Karamellitäyte: Kuumenna ainekset kattilassa jatkuvasti hämmentäen, kunnes sokeri liukenee ja ainekset sekoittuvat täysin. Kiehauta hyvin miedolla lämmöllä hitaasti ja anna poreilla 3 - 4 minuuttia edelleen hämmentäen, kunnes seos on sakeaa. Kaada karamellitäyte vuokaan jäähtyneelle pohjalle ja anna jähmettyä.
Kuorrute: Sulata tumma suklaa ja valuta jähmettyneen karamellitäytteen päälle. Jos käytät valkosuklaata, sulata se ja laita pursottimeen ja pursota tumman suklaan päälle raitoja. Muotoile niitä cocktailtikun avulla. Anna suklaan jähmettyä kunnolla ja leikkaa ennen tarjoilua paloiksi.
Kommentit