Kaapit suorastaan pursuavat kaikenlaista, joten tämä kakku oli ihan puhtaasti "kaapintyhjennyskakku" :) Ohje on ollut minulla jo monta vuotta, yksi irrallinen sivu mistä lie lehdestä, joten ohjeen alkuperää en tiedä.

 

Vuoan pohjalle (minä käytän lasista piirakkavuokaa):

50g margariinia

1 1/4 dl fariinisokeria

ananasrenkaita

säilykekirsikoita

Sekoita pehmeä rasva ja fariinisokeri keskenään ja levitä seos vuoan pohjalle ja vähän reunoillekin. Asettele ananasrenkaat ja kirsikat haluamallasi tavalla seoksen päälle.

Taikina:

125g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

½ dl maitoa

1 dl ananaksen mehua

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nesteet vuorotellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina varovasti vuokaan ananasrenkaiden päälle. Paista 175 asteen lämmössä n. 45 - 50 min. Kumoa hieman jäähtyneenä tarjoilulautaselle. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaikka vaniljavaahdon kera.