Tämä kakku ei varsinaisesti ole (ainakaan minun kirjassani) joululeivonnainen, mutta sopii mausteidensa ansiosta sellaiseksi varsin hyvin. Ja meillä tätä on useana jouluna kahvipöydässä ollutkin.

150 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

0,5 dl fariinisokeria

2 munaa

4 ylikypsää banaania

1 dl ohrakasta (perunajauhokin käy)

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl inkivääriä

1 tl neilikkaa

2 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen taikinaan reippaasti vatkaten. Murskaa banaanit haarukalla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää banaanimurska ja jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä 175 asteessa n. tunnin verran. 

Saman taikinan voit käyttää myös muffinssien tekemiseen. Lusikoi silloin taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.