Jokainen mummu on kakkunsa ansainnut :) Tällaisen sain tällä kertaa aikaiseksi. Koristelun kanssa tuli kiire ja sokerimassan kanssa sain taiteilla oikein kunnolla. Siksi  tuo punos sekä alhaalla että osien yhtymäkohdassa. Se ei siis ollut ihan suunnitelmassa... Kuin eivät myöskään nuo pikeerikiehkurat. Niitä vain jostain syystä ilmaantui kakkuun - mikä lie ajatus sekin :) No, päivänsankari oli kakusta iloinen, se riittää minulle :) Kakun väri oli luonnossa oikea eli persikka, kuvissa näyttää lähinnä vaaleanpunaiselta.

Kakkupohjia tein kaksi, alaosaan 6 munan pohjan (26cm:n vuoassa) ja yläosaan 4 munan pohjan (20cm:n vuoassa), josta vielä leikkasin kakkua pienemmäksi, että se mahtui sopivasti alaosan päälle.

6 munan pohja:

4 ½ dl vehnäjauhoja
2-3 tl leivinjauhetta
6 munaa
3 dl sokeria
1 ½ dl kiehuvaa vettä

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.

4 munan pohja:

3 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.

 

Alaosassa täytteinä oli valkosuklaamousse sekä vaniljarahkan, Flora vispin ja mustikoiden seos. Pikkukakussa pelkkä valkosuklaamousse.

Päällinen ja koristeet sokerimassaa. Perhosia tein perhosen muotoisella pikkuleipämuotilla (mini sellaisella) ja niihin suihkin kultasprayta päälle ja  osaan tupsuttelin vähän tummanpunaista kimallejauhetta myös.

Onnea vielä kerran, äiti !