Ellan nimipäivää siis vietetään tänään ja meillä päivänsankarina toisiksi nuorin lapsista :)

Tämä kakku oli alunperinkin tarkoitettu parin minulle uuden jutun harjoittelukappaleeksi. Ja kun työn tuloksesta oli nauttimassa vain oma perhe, niin paineita ei todellakaan ollut :)

Ensimmäinen minulle uusi asia oli mmf-massan käyttö. Tai ylipäätään minkään kaulittavan päällysteen käyttö...Tein massan eilen illalla valmiiksi ja siinä onnistuin mielestäni ihan hyvin. Käytin massan tekoon Haribon vaahtokarkkeja. Pussissa oli sekä valkoisia että vaaleanpunaisia karkkeja, joten ne jo yksinään olisivat saaneet aikaiseksi vaaleanpunaista massaa. Varmuuden vuoksi käytin vielä osan tomusokerista mansikanmakuisena tomusokerina ja tipautin massaan myös pari tippaa punaista elintarvikeväriä :) Tarkemmat teko-ohjeet massalle löytyvät Kinuskikissalta.

Toinen opettelun kohde olivat nuo koristeina käyttämäni kukat. Vaikka eipä tuo valmiiden muottien käyttö onneksi kovin vaikeaa ollut :) Eihän tässä sentään mistään marsipaaniruusuista vielä puhuta... Valkoiset osat kukissa ovat marsipaania, vaaleanpunaiset samaa mmf:ää ja keskellä sokerihelmi.

Koristeluvaiheessa alkoi perheen pikkuväki hermostua ja lopulta laittelin kukkia kiinni kaupan sokerikuorrutteella neidin 7kk huutaessa vieressä. Ja epätasaisestihan nuo sitten asettuivat :( Ja meninpä sitten vielä päivänsankarin pyynnöstä kirjoittamaan tuon nimenkin tuohon keskelle, vaikka se ei ollut ollenkaan suunnitelmassa :/ No, tämännäköinen tuotos tuli näin ekalla kerralla, seuraavalla kerralla ehkä jotain muuta :) Kuvassa näkyy muuten hyvin tuo pinnan pieni "kuoppaisuus" ja kuoppiin vähän jäänyt tomusokeri. Pieni pensseli tms. olisi ehkä auttanut sen pois saamisessa? 

Kakkupohjana oli 4 munan tumma kakkupohja, kostutuksena vaniljasokerilla maustettua maitoa ja kakun väleissä (lasten toiveesta) perinteistä banaania kera Marianne crushilla terästetyn vispikerman.

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

½ dl perunajauhoja

1½ dl vehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaota


Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi tasaisesti vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 min.