Jo pitkään oli mieleni tehnyt kaalilaatikkoa ja tänään päätin totella mielihaluani . Ihan liian harvoin tätä tulee tehtyä, vaikka hyvää se oli - jopa lasten mielestä.

Ohje oli tämänkaltainen, mutta tuplasin sen ihan suosiolla, jotta kaikille riitti.

 1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 tl suolaa
4 dl vettä
1 sipuli
1 kg keräkaalia
400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
(1 tl meiramia)
1 rkl öljyä
1 rkl siirappia
4 dl lihalientä

 
Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin.

Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Levitä seos uunivuokaan. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200- asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, peitä laatikko alumiinifoliolla.

Tarjoa puolukkasurvoksen kera.