Tätä herkkua tein ensimmäisen kerran viime sunnuntaina. Olin jo joku aika sitten ostanut "isosta" kaupasta kondensoitua maitoa, tarkoituksenani kokeilla tämän tortun tekoa. Aamulla nakkasin siis säilykemaidon kiehumaan ja iltapäivällä valmistin tortun. Tein tämän ekan versioni liian suureen (24cm) irtopohjavuokaan, joten reuna jäi liian ohueksi ja mureni paikkapaikoin irrotusvaiheessa. Seuraavaksi kerraksi hankintalistalla siis pienempi vuoka :) Torttu oli jumalaisen hyvää maultaan, mutta tähän herkkuun pätee kyllä sanonta ei makeaa mahan täydeltä, on nimittäin myöskin hirmuisen makea leivonnainen. Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Lempileivonnaiset.

Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä (laitoin tavallisia)
100 g voita

Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!

Minä laitoin vielä toisenkin banaanikerroksen päälle kermavaahtoa, jotta sain käytettyä koristeiksi myös kaapissa olleet valmiit suklaaruusut ja -lehdet.