Tänään päivänsankareina  olivat vuorostaan poika 10v, neiti 3v sekä pikkuneiti 1v. Pakko on näin kesällä yhdistää juhlia, muuten ei saataisi sukulaisia koolle lähes joka viikonloppu :) 1-vuotiaalle olen aina halunnut kuitenkin oman kakun, niin tälläkin kerralla.

Tämän kakun tein kahdesta 4 munan vaaleasta kääretorttupohjasta (ohje mm. täällä), joista leivinpaperille piirretyn sabluunan avulla leikkasin 3 ykkösen muotoista kerrosta kakkuun. Täytteenä perinteisiä vadelmahilloa, banaania sekä Flora vispiä. Pursotukset ovat Flora vispin ja rahkan sekoitusta, koristeet sokerimassaa. Sokerimassan alla oli kermakerros, mutta kuten kuvasta näkyy, meinasi pinta silti alkaa hikoilla. Lieneekö helle nopeuttanut prosessia, koska ennen ei ole näin käynyt?

Kahdelle muulle sankarille tehtiin sitten yhteiskakku, joka tällä kerralla näytti tältä. Tämä kakku on tehty ohjeella, jonka testasin helluntaina ja joka meillä hyväksi havaittiin. Ohje kakkuun löytyy täältä. Tein pohjan tuplana ja paistoin sen kahdessa eri vuoassa. Alaosa 26cm vuoassa, yläosa pienemmässä. Pienempää kakkua vielä vähän pienensin, jotta se sopivasti mahtui isomman päälle. Kostutuksena vaniljamaito, pursotukset Flora vispiä + maitorahkaa. Kukat marsipaania, lehdet ja himmeästi erottuvat perhoset sokerimassaa. Kukkien väri oli muuten luonnossa aika paljon kirkkaampi lila, kuvaan en saanut millään oikeaa sävyä. Pinnassa niissä vielä suihkaus hopeasprayta.

Muina tarjottavina oli kuivakakku (johon ohjeen löysin Iloleipurin sivulta, tarkemmin täältä. Kunnollista kuvaa en kakusta ehtinyt napata, mutta hyvää se oli! :), hyydytetty kahden suklaan kakku , lihavoileipäkakku sekä valkosuklaa-raparperimuffunssit.

Kahden suklaan kakku

Pohja:

250g Digestive-keksejä

100g sulatettua margariinia

Murskaa keksit pakastepussissa (käsin tai kaulimella) ja sekoita keksimuru sulatettuun rasvaan. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte 1:

2,5dl Flora vispiä

200g maitorahkaa

200g Fazerin sinistä suklaata

2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja lisää siihen rahka sekä sulatettu suklaa. Kuumenna pieni tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää pehmenneet liivatteet kuumaan veteen. Kaada kuuma neste, johon liivatteet ovat sulaneet, täytemassaan. Kaada massa vuokaan pohjan päälle.

Täyte 2:

2,5dl Flora vispiä

200g vaniljarahkaa

200g valkoista suklaata

2 liivatelehteä

Valmista toinen täyte samoin kuin ensimmäinen ja kaada massa ensimmäisen täytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita vuoka jääkaappiin useaksi tunniksi, mieluiten yön yli.

 

Valkosuklaa-raparperimuffinssit

Näihin löysin ohjeen Elämä makeaksi-blogista. Noudatin muuten ohjetta tismalleen, ainostaan omenan jätin kokonaan pois. Ohje löytyy siis täältä.

Pinnalle pursottelin vielä hyvin vatkattua Flora vanillaa, joka kaikesta vatkauksesta huolimatta alkoi aika pian lämpimässä valua.

Lihavoileipäkakun ohjeen nappasin myös samaisesta Elämä makeaksi blogista. Sisus on siis Ullan ohjeella, koristeluista voin syyttää vain itseäni :) En siis ollut tippakaan tyytyväinen kakun ulkonäköön. Onneksi Ullan ohjeella maku oli kuitenkin hyvä :)

Kuvat näyttävät ainakin tällä minun omalla koneellani kauttaaltaan aika tummilta, mikä lie siihen syynä :/ Kivat juhlat meillä kuitenkin oli, se lienee pääasia :)

Ja kylläpä riitelee tuo servettien värikin, omaan silmään ainakin :/