Tätä on jo odotettu. Tai lähinnä sitä, että raparperit saavat sen verran vartta, että päästään piirakan leivontaan :) Tänään sitten ensimmäiset pihalta napsin ja leivoin iltapäiväkahville tätä piirakkaa.

Tällä ohjeella tulee sellainen "mummolamainen" paksu pohja, johon raparperit vähän uppoavat. Minulle tästä tulee siis ihan mieleen mummolan kesät :) Taikina on suht iso, eli pellillisen tällä saa, n. 30 palaa.

Pohja:

3 munaa

3 kahvikuppia sokeria (mittasin tehdessäni, että minun kahvikuppini oli n. 2dl)

4,5 kahvikuppia vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1,5 kahvikupillista maitoa

250 g margariinia

Pinnalle:

5 -6 dl raparperia paloina

sokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Sekoita joukkoon maito sekä sulatettu rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle raparperinpalat. Ripota jo ennen uuniin laittoa vähän sokeria piirakan pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30min.

Paiston jälkeen ripottele vielä uudelleen vähän sokeria pinnalle. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti vaniljakastikkeen, -vaahdon tai - jäätelön kanssa.