Tänään leivoin lasten toivomuksesta näitä Aleksantereita. Ulkomuoto on suhteellisen perinteinen, mutta näitä voi mukavasti muunnella erivärisillä päällisillä. Taikinasta tulee aika suuri, joten sen voi halutessaan puolittaa, tai laittaa vaikka puolet taikinasta pakkaseen ja käyttää myöhemmin.

Pohja:

500 g voita

3 dl sokeria

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

n. 10 dl vehnäjauhoja

Täyte:

n. 2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:

puoli pakettia tomusokeria

n. 3 rkl sitruunamehua tai vettä (minä taisin laittaa vähän enemmänkin)

pari tippaa punaista karamelliväriä

kaakaojauhetta

(Toinen vaihtoehto on käyttää suoraan mansikanmakuista tomusokeria, josta tulee vaaleanpunaista.)

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja jauhot. Levitä taikina kahdelle uunipellille, pistele haarukalla saadaksesi tasaisen paistotuloksen. Paista 200 asteessa 15 - 20 min. Anna levyjen jäähtyä hyvin. Levitä toiselle puolikkaalle vadelmahilloa ja aseta sen jälkeen varovasti toinen puoli toisen päälle. 

Valmista kuorrutus sekoittamalla aineet hyvin. Ota pieni määrä kuorrutusta erilleen ja värjää se ruskeaksi kaakaojauheella. Levitä kuorrute tasaisesta lastan tai veitsen avulla levyn päälle. Pursota ruskeata kuorrutetta nauhoina kuorrutuksen päälle. Jos haluat samanlaiset kuviot kuin ylläolevassa kuvassa, vedä hammastikulla 2 - 3 cm välein kaakaoviivojen kanssa eri suuntaan kuorrutteen pintaa pitkin.