Tänään, auringon vihdoin paistaessa, alkoi tehdä mieli jotain sitruunaista :) Ja samalla helppoa ja nopeaa... Sitruunapulla tuli sitten mieleeni, eli niitä siis. Sitruunapullahan ei siis ole pulla laisinkaan, vaan ennemminkin pieni kakku. Tämänpäiväiset leivoin "pikkukakkuvuoalla", joka on siis se muffinssivuoan oloinen, kuusi pikkukakkua kerralla tekevä pelti.Tein tämän taikinan myös tuplana, että sain jotain pakkaseenkin asti :)

Taikina:

250 g voita tai margariinia

3,5 dl sokeria

4  munaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

sitruunan raastettu kuori ja sitruunanmehua 1½ - 2 rkl

4 dl vehnäjauhoja

Vatkaa rasva ja sokeri  vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää puolet munista, sitruunanmehu + kuori sekä puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää loput munat + kuivat aineet ja vatkaa taikina taas tasaiseksi. Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin vuokiin. Paista 175 asteisessa uunissa n. 25 min. Tarkista pullien kypsyys tikulla. Hetken jäähtymisen jälkeen kumoa sitruunapullat ritilälle tai sokeroidulle lautaselle.