Sly:ni lähettämässä huhtikuun paketissa oli mukana Fazerin ohjelehtinen, josta tämän muffinssiohjeen löysin. Alkuperäisen ohjeen mukaan muffinssit oli koristeltu valkosuklaalla ja Tutti Frutti-crushilla, mutta minä halusin osaan kokeilla marenkipursotusta päälle, sellaisia kun on näkynyt viime aikoina aika monessakin blogissa. Siispä kahdenlaista päällistä tänään :)

Muffinssitaikina:

3 munaa

1,25 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

100 g voita tai margariinia sulatettuna

0,75 dl maitoa

100 g valkoista suklaata rouhittuna

n. 200 g pakastevadelmia


Koristeluun:

Valkoista suklaata

Tutti Frutti-crushia


Marenki:

3 kananmunan valkuaista

2,5 dl sokeria

 

Tee näin:

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa. Lisää rouhittu valkosuklaa. Nostele lopuksi taikinaan jäiset vadelmat. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min. 

Jos koristelet muffinssit suklaalla ja crushilla, sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, levitä sula suklaa muffinssien pinnalle ja ripottele Tutti Frutti-crushia pinnalle.

 

Marengin valmistat näin:

Vaahdota kananmunan valkuaiset ilmavaksi ja kestäväksi vaahdoksi vatkaimella. (Vaahdon on pysyttävä kulhossa, vaikka sen kääntäisi ympäri.) Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on kiiltävää ja tasaista.

Laita marenki pursotuspussiin ja pursottele muffinssien pinnalle. Paista muffinsseja 200 asteisessa uunissa vielä hetki, kunnes marenki saa hieman väriä, mutta varo polttamasta niitä.

 

Tänään ripottelin marengin päälle vielä vähän keltaista värisokeria.

Tässä vielä ohjeen mukainen alkuperäinen koristelu: