Vapaapäivän iloksi tein tänään kauratoscakakun. Eihän se oman äitini tekemää oikeaa toscapiirakkaa voita, vaan kun en enää mantelia voi syödä, on tyydyttävä korvikkeeseen . Tuplasin alkuperäisen ohjeen pohjataikinan, jotta sain kakulle vähän enemmän korkeutta. Vuokana käytin 24cm irtopohjavuokaa. Alla ohje alkuperäisessä muodossaan.

Pohja:

100g voita

2 dl sokeria

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl maitoa

Kuorrutus:

3 rkl voita

1 dl sokeria

1,5 dl kaurahiutaleita

1 dl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. 

Paista kakkua 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia (minä paistoin tätä 15 min). Vähennä lämpö175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 min (minä paistoin reilut 30 min). 

Tee kakun paistuessa kuorrutus: Kuumenna voi kattilassa, lisää sokeri ja kaurahiutaleet. Kuumenna muutama minuutti ja lisää sitten maito. Kiehauta hetki ja nosta kattila lämmöltä. Levitä melko löysä seos kakun päälle. Lisää uunin lämpö takaisin 200 asteeseen ja jatka kakun paistamista vielä n. 15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin irrotat sen vuoasta.