Tämän ohjeen löysin viime kesänä Hellapoliisilta, kun suunnittelin rippijuhlien tarjoiluja. Piirakka osoittautui niin hyväksi, että sittemmin sitä on tehty monen monta kertaa :) Eilen illalla viimeksi. Tällä ohjeella piirakkaa tulee iso uunipellillinen, eli n. 25 - 30 palaa.

Pohja:

300 g margariinia tai voita

1 tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

1 dl vettä tai kermaa

 

Täyte:

3 prk tonnikalaa valutettuna

tilliä silppuna

1 vihreä paprika paloiteltuna (laitoin punaisen)

4 munaa

4 dl juustoraastetta

2 1/2 dl Valio kolmen juuston kermaa (eilen laitoin tavallista,   mutta 3 juuston kermalla tulee vielä parempaa :)

200 g tonnikalatuorejuustoa (tätä meidän kaupassa on niin harvoin, että lähes aina on ostettava kylmäsavulohijuusto)

Santa Marian lemon pepper & dill -mausteseosta myllystä (sitruunapippuri käy myös)

 

Nypi rasva, suola ja jauhot ryynimäiseksi, lisää nopeasti sekoittaen vesi, sekoita tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Ripottele pinnalle valutettu tonnikala, silputtu tilli ja paloiteltu paprika.
Sekoita keskenään munat, juustoraaste, kolmen juuston kerma ja tonnikalatuorejuusto, mausta lemon pepper & dill mausteseoksella.
Kaada täyteainesten päälle.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Jos pinta tummuu liikaa, tiputa lämpötilaa 175 asteeseen.