Tässä siis meidän perheen ystävänpäiväkakku tänä vuonna. Ja taas pääsin harjoittelemaan uusia juttuja, tällä kertaa mm. sokerimassan käyttöä. Sitäkään en ole aiemmin käsitellyt. Kakun päällinen ja rusetti nauhoineen siis molemmat sokerimassaa.  Jos vertaan sokerimassaa ja mmf:ää toisiinsa, niin tämä oli ehdottomasti helpompaa käsitellä. Vaikkakin tuo kakun sydämen muoto asetti omat haasteensa näin aloittelijalle.

Kakku itsessään on 4 munan kakkupohja, jossa väleissä valkosuklaamoussea sekä kevyt vispin ja valkosuklaa-lime rahkan sekoitusta.

Pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

½ dl perunajauhoja

1½ dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti, mutta tasaisesti vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 min.

Valkosuklaamousse:

2 munaa

½ dl sokeria

2,5 dl Flora vispiä

200 g valkosuklaata

5 liivatetta

Huom! Tähän suht pieneen kakkuun tein tämän moussen puolikkaana annoksena, johon käytin 3 liivatelehteä ja muut ainekset jaoin puoliksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Liota liivatteita hetki kylmässä vedessä. Keitä pieni tilkka vettä ( n. 1/2 desiä) ja laita liivatteet sulamaan veteen. Lisää vähän jäähtyneenä koko ajan sekoittaen mousseen.

Hyvää Ystävänpäivää siis kaikille!