Tämäkin ohje on tuoreimmasta Hembakat-lehdestä. Helppoja ja nopeita tehdä ja sopivat siis myös kananmuna-allergisille.
n. 10 kpl
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl hienoa sokeria
75 g sulatettua voita
1 dl maitoa
75 g valkosuklaata paloiteltuna
n. 5 luumua
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä tavallinen sokeri kulhossa. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Poista luumuista kivet ja pienennä ne paloiksi. Jaa taikina n. 10 muffinssivuokaan. Laita n. puolikkaan luumun verran luumunpaloja jokaiseen muffinssiin. Paista muffinsseja n. 12 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja ripottele lopuksi tomusokeria pinnalle.
Kommentit