Meidän perheen yli vyöryi viikonloppuna oikein kunnon tautiaalto ja olimme kaikki enemmän ja vähemmän sairaita. Eilen sitten taudin kukistumista juhliaksemme leivoin näitä suklaamuffinsseja :)

Ohje on mukaelma Kinuskikissan Daim-suklaamuffinsseista. Minä kun en saa pähkinää tai mantelia syödä, niin olen korvannut taikinassa olevan Daim-suklaan tavallisella taloussuklaalla ja sisälle olen piilottanut milloin mitäkin konvehtia :) Tällä kerralla muffinssien sydämestä saattoi löytyä joko Dumle- tai Suomikonvehti. Koristeina käytin osassa tomusokeria ja pikeeristä tehtyjä kukkia, osassa kaakaotomusokerista tehtyä kuorrutetta ja pikeerikukkia.

Oman sovellukseni ohjeesta (jonka tein suurperheen tarpeisiin tuplana :) vielä tässä:

½ levyä Taloussuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle puolikas konvehti sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min.