Meillä on näin kesäkuussa oikea synttäreiden suma ja siksipä tulee lähes aina yhdistettyä lasten syntymäpäivien viettoa. Eilen oli vuorossa kakkukahvit sukulaisille ja sankareina neiti 6v ja isoveli 13v.  Meinasi mennä koko päivä ihan toisin kuin suunniteltu oli, sillä aamupäivästä neiti 6v joutui pieneen onnettomuuteen. Onneksi oli suojelusenkeli matkassa mukana ja saatiin lopulta synttäritkin vietettyä.

Kahvipöydästä löytyi tietenkin täytekakku (joka tällä kertaa oli ihan perinteistä kermakakkulinjaa :) , Kyökkipiika Katilta lainatulla ohjeella tehtyä raparperi-omenahyydykekakkua, Pullahiiren leivontanurkasta löydettyä ohjetta mukaellen tehtyjä mokkapalamuffinsseja, kahta eri suolaista piirakkaa (kinkku ja broileri) sekä keksejä. Kuivakakun unohdin kaikessa hötäkässä pöydästä kokonaan :/

Tässä kakussa oli pohjana kuuden munan sienikakkupohja. Kostutuksena mansikka-vadelmamehu, täytteenä toisessa välissä Blå Bandin vadelmamousse sekoitettuna rahkaan ja makeutettuna vajaalla desillä sokeria. Toisessa välissä oli vaniljarahkan- Flora vispin ja valkosuklaan sekoitus. Pursotukset Flora vispin ja vaniljarahkan sekoitusta. Koristeet sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.

Tämän hyydykekakun jouduin toteuttamaan vähän ohjeesta poiketen, koska minulla oli luultavasti vähän isompi vuoka kuin ohjeeseen kuuluu. Käytin kaiken hillokkeen tuonne kakun sisälle ja koristelin kakun sitten pursottamalla sekä marsipaanikukin. Tässäkin kakussa käytin rahkana vaniljarahkaa, koska se on meidän perheessä suosiossa :)

Muffinssien kanssa tuli viimehetken kiire ja jouduinkin soveltamaan pursotuksen omasta päästäni. Myöskin kuvan otto jäi viime tippaan ja jouduinkin "lainaamaan" esikoisen muffinssia, jotta sain pikakuvan räpättyä :) Pursotuksessa käytetty siis Flora vispiä, kaakaojauhetta sekä kaakaotomusokeria. Hyviä olivat kuitenkin!