Tätä rahkapiirakkaa on meillä syöty jo monen monta vuotta, mutta aina vaan se maistuu. Ohje on helppo ja piirakka nopea valmistaa. Ja yleensä se on sopinut kaikkien suuhunkin. Lisäbonuksena vielä se, että valmistamiseen ei tarvita vatkainta, eli piirakka syntyy vaikka lasten päiväunien aikana . Ohjeen olen aikanaan saanut siskoltani.

Ja ohje on siis tällainen.

Pohja/päällinen (taikinasta tulee murutaikina):

250g pehmeää margariinia

4 lasia vehnäjauhoja ("lasina" käytän n. 2,5dl:n vetoista mukia)

2 lasia sokeria

1 muna

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

 

Sekoita käsin kaikki aineet keskenään . Itse aloitan rasvasta ja vehnäjauhosta, lisään sokerin ja muut kuivat aineet ja sekoitan lopuksi munan joukkoon. Ota reilu 1/3 taikinasta talteen ja kaada loput leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Tasoita taikina koko pellille. Valmista täyte.

Täyte:

2 prk (a 250g) rahkaa (tässä piirakassa käytetty Valion omena-kaneli-rahkaa)

1 lasi sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 muna

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä täyte pellille pohjan päälle ja ripottele loppu taikina täytteen päälle. Paista piirakkaa 225 asteessa n. 20 - 25min, kunnes pinta on kauniin ruskea.