Tänään oli taas pulkkamäkipäivä, joten ei muuta kuin mäen jälkeiselle kahville piirakkaa leipomaan. Ja niin kätevästi voi itseään huijata mäen kuluttamilla kaloreilla, että jälkeenpäin on ihan oikeus ja kohtuus vähän herkutella... ;)  Tämä on varmasti monelle tuttu ohje, mutta aina yhtä hyvää. Tämän ohjeen määrillä tulee iso uunipellillinen piirakkaa.

Pohja:

250g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

3 dl grahamjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Täyte:

2 prk kermaviiliä

1 dl sokeria

2 munaa

1 tl vaniljasokeria

½ -1 litraa marjoja (jos käytät pakastemarjoja, tuo litra on vähän liikaa, sillä marjoista tulee tietysti sulaessaan nestettä.) Eli tässä paras määrä on varmasti jokaisen itse päätettävissä.

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, marjat viimeisenä lisäten. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita tasaiseksi. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 min.

Minä käytin tässä piirakassa marjoina metsävadelmia, mustikoita ja puolukoita. Viimeksimainittuja tosin oli joukossa vain muutama. Kun laittaa lapset syksyllä marjametsään pakasterasia kourassa, saa valmiin marjasekoituksen jo valmiina, kun kippoon eksyy kaikkea tarjolla olevaa marjaa :)

Jos haluat tehdä tämän piirakan pyöreään lasivuokaan, jaa kaikki muut ainekset tasan puoliksi, mutta laita pohjataikinaan 150g rasvaa.