RuokaPirkan huhtikuun numerosta löysin tämän reseptin, jolla eilen tein omalle väelle nopean pääsiäiskakun. Koristelut olin ajatellut hieman erilaisiksi, mutta koska kävi ilmi, että tämän kylän kaikki ruokakauppiaat halusivat nauttia pääsiäisestä kotona myöskin eilen, en päässyt kunnon ruokakauppaan ollenkaan. Tämä toteutus siis tyylillä "mitä kaapista löytyy" :)

Pohja:

3 munaa

3 dl sokeria

150 g margariinia

2 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoja

1 dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

Kostutukseen: omenatäysmehua

Täyte:

1,5 dl vispikermaa

1 tl vanilliinisokeria

1 pkt Pirkka raparperisosetta

1,5 rkl sitruunamehua

ripaus kanelia

Minä korvasin täytteessä tuon raparperisoseen (sekä sitruunamehun ja kanelin) itse keitetyllä raparperihillokkeella, jossa on mukana myös kanelia. Väriltään se ei ole punaista, niin kuin tuo kaupan sose olisi.

Kuorrutus:

0,5 dl kermaa

150g tummaa leivontasuklaata

1 rkl voita

Kuorrutteen tein lähes tuplana, koska halusin kuorrutetta myös kakun reunoille.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito. Lisää rasvaseos munasokerivaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjalevy omenatäysmehulla. Vaahdota kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Mausta raparperisose sitruunamehulla ja kanelilla. Levitä puolet soseesta pohjalevylle. Levitä raparperisoseen päälle puolet kermavaahdosta. Kostuta ja täytä toinen väli samoin. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös se. Peitä kakku kelmulla. Siirrä kakku kylmään vetäytymään ja laita paino kakun päälle. Anna kostua mielellään yön yli. (Minä tein koko kakun eilisen päivän aikana, joten tämä vaihe jäi aika lyhyeksi. Siksi kostutin kakkua aika reilulla kädellä heti alkuunsa.)

Kuumenna kerma pinnoitetussa kattilassa juuri ja juuri kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi voi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.