Taas oli joku ostanut, kun halvalla sai :) Eli kaapissa uhkasi vanhentua parikin 500g:n vaniljarahkapurkkia, mallia Lidl. Niinpä sitten leivoin kaksi samanlaista kuivakakkua, jotta ei tarvinnut roskiin rahkaa kaapia. Tämä kevytrahka on nimittäin sen verran notkeaa kamaa, että sopii taikinaan oikein hyvin.


Taikina:

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

n. 3 dl rahkaa

2 munaa

200 g rasvaa sulatettuna


Vatkaa munat ja sokeri (ei tarvitse tulla kovaa vaahtoa, vaan vähempikin riittää). Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi rasva ja rahka. Kaada taikina rasvattuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa n. 50min.

Tämä ohje oli oma versioni Kyökkipiika Katin jugurttikakusta, jonka ohje löytyy täältä.