Tänään meillä vietettiin neitien 3v ja 6v kaverisynttäreitä. Tytöt halusivat vähän prinsessateemaa juhliinsa, joten kakkuakin lähdettiin miettimään siihen suuntaan. Kakkuun en itse ole ollenkaan tyytyväinen, sillä sen koristelun kanssa tuli hirvittävä kiire ja siksi mm. pursotukset jäivät vähän puolitiehen :( No, juhlakalut ja vieraat tuskin asiaa laittoivat pahakseen kuitenkaan :)

Alaosa kakusta on kuuden munan sienipohja, ylempi osa on tehty kääretorttupohjasta leikatuista kahdesta palasta. Välissä jälleen (tyttöjen toivomuksesta) vadelmahilloa sekä kerma-rahka-valkosuklaasekoitusta. Kostutus vaniljamaidolla.Päällä on sokerimassa, tiara on pikeeristä ja sokerihelmistä (pinnassa vähän hopeahilettä) ja timantit ovat sokeritimantteja. Pursotukset Flora vispin ja rahkan sekoitusta.

 

Juhlissa tarjottiin myös "sydämellisiä" leivoksia, joiden ohje on pienin muutoksin otettu Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut.

Kääretorttupohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vispikermaa

200 g maitorahkaa

200g vadelmamarmeladia

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Kostutus:

2 dl vadelmamehua (käytin vaniljamaitoa)

Reunoilla:

Vaaleanpunaiseksi värjättyä Flora vispiä

Koristelu:

sokerimassaa, sokerisia kimallerakeita

1. Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri todella kuohkeaksi ja lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen joukkoon. Kaada uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8 - 10 min.

2. Valmista täyte. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, vadelmamarmeladi ja sokerit. Täyte saa olla napakkaa!

3. Paina sydänmuotilla sekä kansi- että pohjaosa kääretorttupohjasta. (Kuten kuvasta näkyy, minä tein toisen osan kakun teosta ylimääräiseksi jääneestä vaaleasta pohjasta.) Levitä täytettä paksulti palojen väliin ja siisti palettiveitsellä reunat tasaiseksi.

4. Kostuta sen jälkeen kansi ja käännä toinen puoli, jotta leivos pysyy koossa paremmin.

5. Sipaise pinnalle ohuelti kermaa, jotta sokerimassasta sydänmuotilla otettu sydän voidaan asettaa paikoilleen. Pursota reunat sahalaitatyllalla.

Ullan ohjeessa reunat on tehty sulatetun suklaan, voin ja tomusokerin seoksesta, mutta minä siis pursotin reunat Flora vispillä.

Näiden lisäksi pöydästä löytyi perinteisiä sipsejä, karkkeja ynnä muita naposteltavia. Äiti huolehti riittävätkö tarjottavat, mutta huoli oli onneksi turha, kaikkea jäikin vielä huimasti :)