Tänään käytiin kuopuksen kummitädin kanssa pulkkamäessä ja mäen jälkeen maistui tietysti kuppi kuumaa. Kahvin seuraksi olin leiponut tämän ihanan raikkaan kääretortun. Ohjeen nappasin Kodin Kuvalehden kylkiäisenä tulleesta seinäkalenterista.

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Väliin ja päälle:

3 dl kevyt vispiä (ohjeessa olisi ollut kuohukermaa)

2 prk Valio maustettua rahkaa valkosuklaa-lime

2 rkl sokeria

Koristeeksi:

Valko- ja tummasuklaalastuja sekä sitruunamelissan lehtiä

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min. Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokeri ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Levitä n. puolet seoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermaseoksesta rullan päälle ja reunoille. Koristele.

Ainoa oma sovellukseni ohjeeseen oli se, että sipaisin rullan päälle (ennen vaahdolla päällystämistä) ohuen kerroksen Lemon curdia, joka antoi tortulle vielä vähän raikkautta lisää. Ja suklaista sai aika kivasti rullattua koristeita juustohöylällä.