Tämä joululaatikko liittyi meidän joulupöytäämme muutama vuosi sitten. Ja tulikin jäädäkseen :) Meillä tämä maistuu kaikille hyvin, muistuttaa tietysti vähän perunalaatikkoa. Lähinnä tämä on minusta perunalaatikon ja lanttulaatikon välimaastosta.

1292693337_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alla olevan ohjeen tein kolminkertaisena, jolloin valmista laatikkoa tuli n. 6 litraa.

1 kg bataatteja
1 sipuli
3 perunaa
1 1/2 rkl tuoretta inkivääriraastetta (tätä en laita ihan näinkään paljoa)
1 kasvisliemikuutio
1 l vettä
3 keltuaista
2 dl kuohukermaa 
2 rkl korppujauhoja
25 g voita tai margariinia
3/4 dl siirappia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
pinnalle vielä vähän korppujauhoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja kuutio bataatit, sipuli ja perunat. Kuori ja raasta inkivääri. Keitä kasvikset ja inkivääri kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi. Säästä keitinvedestä 1 dl, kaada loput pois. Soseuta kypsät kasvikset. Jäähdytä sose. Sekoita keltuaiset ja kerma keskenään, turvota korppujauhoja keltuais-kermaseoksessa muutama minuutti. Kaada seos kasvissoseen joukkoon. Sulata voi ja lisää massaan. Lisää myös siirappi, mausteet ja keitinliemi - sekoita. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele korppujauhoja pinnalle. Paista noin 1 1/2 tuntia uunin alatasolla.