Tämäkin ohje on Karpin keittokirjasta, mutta tämä toimii minulla myös hiivattomuutensa vuoksi. Helppo ja erittäin nopea valmistaa ja jos pidät yleensäkin siemenistä leivässä, niin ne maistuvat erittäin hyviltä myös tässä .

Annoksesta tulee 16 palaa ja hiilihydraatteja on kahdessa palassa yhteensä 6g.

 

4 munaa TAI 2 munaa ja 2 dl juustoraastetta

250 g maitorahkaa (1 prk)

2 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa


3 dl siemeniä, jauheita ja jauhoja:

2 rkl ruisjauhoja

2 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl pellavarouhetta

1 -2 rkl lesettä

(minä heitin joukkoon vielä muutaman kurpitsansiemenen)

Lämmitä uuni 200-asteiseksi ja päällystä uunipelti leivinpaperilla. Sekoita munat ja rahka (sekä juustoraaste, jos käytät sitä versiota) kulhossa tasaiseksi seokseksi. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään jauheet, jauhot, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivat ainekset munarahkaseokseen.

Lusikoi taikina leivinpaperille tasaiseksi levyksi. Paista kypsäksi, noin 20 - 40 min. (Minulla on aina tuo 20 min riittänyt.) Mutta huomaa, että jos taikinassa on vehnä- tai ruisjauhoja, niin leipä kypsyy nopeammin.

Loppuun vielä kuva, josta leivän "siemeninen" rakenne näkyy paremmin .