Ihanaa tämä marja-aika! Tämän leipomista olen odottanut jo vähän aikaa ja nyt mustikoita taas on :) Ja koska tämän päivän aikataulut menivät meillä uusiksi, niin oli hyvää aikaa leipoa. Tosin tämän tekemiseen ei niin kovin kauan mennytkään...

Perusohjeella - joka siis on alla - tulee n. 20 palaa, mutta tein taikinan 1,5-kertaisena, sillä oma vuokani on vähän isompi kuin ohjeessa mainittu.

100g voita tai margariinia

2 dl siirappia

2 tl vanilliinisokeria

2 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl kermaviiliä

3 dl mustikoita


1. Vatkaa rasva notkeaksi vatkaimella.

2. Lisää siihen siirappi, vanilliinisokeri ja munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten.

3. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu, sekä kermaviili.

4. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhtettuun vuokaan, 20 x 30 cm. (Minulla vuoka oli 25 x 35cm.) Levitä kerros mustikoita pinnalle ja loppu taikina niiden päälle.

5. Paista kakkua ritilällä uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min.

6. Jäähdytä kakku ennen kuin kumoat sen.

7. Leikkaa kakku neliskulmaisiksi paloiksi.

Siirappi ja vaniljasokeri saavat taikinaan hieman toffeisen maun, joka sopii mainiosti yhteen mustikoiden kanssa. Tarjoile vaniljavaahdon tai hieman sulaneen vaniljajäätelön kera.