Tämän kakun alkuperäisestä nimestä en ole varma, mutta meidän suvussa se on aina kulkenut pumpulikakun nimellä.

Taikina:

250g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 dl perunajauhoja

4 munaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lusikoi taikina hyvin voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle. Paista 175 asteessa 45 - 60 min, uunista riippuen.

 

Tämän kakun kohdalla tuo vuoan rasvaus ja korppujauhotus on erityisen tärkeää, sillä tämä mokoma ottaa ja jää helposti muuten vuokaan kiinni. Kannattaa myös tarkistaa kakun kypsyys vaikkkapa hammastikulla ennen uunista ottamista, ettei kakusta tule likilaskuista.