Ja tämäkin ohje löytyi uusimmasta Hembakat-lehdestä .

Taikina:

2 dl ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl suolaa

3 dl piimää

1 1/4 dl siirappia

Pinnalle:

pinjansiemeniä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele 1,5 litran vetoinen leipävuoka (tai käytä leivinpaperia vuoassa). Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen piimä ja siirappi. Sekoita ainekset nopeasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle pinjansiemeniä. Paista leipää uunin alatasolla n. 40min. Kokeile leivän kypsyys ennen uunista ottamista esim. cocktailtikulla. Ota kypsä leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä liinan alla.

Minä lisäsin taikinaan vielä muutaman auringonkukansiemen :)