Omena-aika on taas täällä. Ja tänäkin vuonna omenoita on paljon!

Lasten kanssa saamme joka päivä kerätä maahan pudonneet omput ja lajitella kompostiin menevät ja syötäväksi kelpaavat. Ja jos ei sitä hommaa tee päivittäin, onkin jo haravalla töitä. Eilen keräilimme omput syksyn ensimmäiseen omenapiirakkaan.

Ja iltapäivällä maistuikin sitten tämä meidän perinteinen omppupiirakkamme, jolla on aina hyvä aloittaa :)

Pohja:

3 munaa

3 kahvikuppia sokeria (tässä 1 kahvikuppi = 2 dl)

4,5 kahvikuppia vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1,5 kahvikupillista maitoa

250g margariinia

Pinnalle:

kuoritun omenan lohkoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon. Sekoita joukkoon maito sekä sulatettu rasva. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (tästä tulee siis iso piirakka) ja asettele omenanlohkot taikinan pinnalle. Ripottele jo ennen uuniin laittoa piirakan pinnalle hieman kanelisokeria ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min. Paiston jälkeen voit vielä vähän lisätä kanelisokeria, jos piirakka sitä kaipaa. Nautiskele vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.