Meillä vietettiin viime sunnuntaina kerralla kaikkien viiden kesällä syntyneen lapsen syntymäpäiviä. Minä leivoin yhtä jos toista tarjottavaa ja sitten käy niin, että kuvia ei ole kuin kahdesta kakusta :( Kyllä kuulkaa jälkeen päin harmitti, kun asian tajusin. Siis ettei yhtään kuvaa edes kahvipöydästä...Laitan siis tähän postaukseen kuvat vain täytekakusta ja voileipäkakusta ja seuraavan kerran muistan erheeni. No, puolustuksekseni mainittakoon kuitenkin, että kaksi päivää olin +30 asteisessa köökissä touhunnut, että ihmekös se, jos h-hetkellä ei aivot toimineet.

Kakkujen lisäksi pöydästä löytyi tonnikalapiirakkaa, kasvispiirakkaa, mokkapaloja, juovikkaita juustokakkubrownieseja, mariannetiikerikakkua, kuningatarjuustokakku sekä vaahtokarkkeja.

 

Lihavoileipäkakku näytti tältä:

Leipänä 2 pakettia Reilu täysjyväpaahtoa

Täyte 1 (tämä riitti kahteen väliin):

2 purkkia ruohosipulituorejuustoa

350g ylikypsää saunapalvia pieneksi paloiteltuna

2 suolakurkkua pieninä paloina

1 purkki ranskankermaa

sinappia

Täyte 2 (tätä oli yhdessä välissä):

n. 250g turkkilaista jugurttia

n. 100g kevytmajoneesia

sinappia

tuorekurkkua pieninä paloina (laitoin n. puolikkaan kurkun)

punainen paprika pieninä paloina

suolaa

Päällä:

1 purkki (200g) valkosipulituorejuustoa

2 purkkia Flora Vispiä vaahdotettuna

n. 100g kevytmajoneesia

koristeina pippurikinkkua, salaatinlehtiä, ruohosipulia, herneenversoja, kurkkua

 

Vadelmainen kinuskikakku

Pohja 6 munan sienikakkupohja

Välissä kinuskivaahtoa ja kokonaisia vadelmia. Kostutuksena vaniljamaito.

Kinuskivaahtoon 2dl kuohukermaa ja 2 dl fariinisokeria kiehautetaan keskenään (mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä) ja vaahdotetaan kylmänä vaahdoksi kuin kermavaahto. Vaahtoon lisätään 3 liotettua liivatelehteä sekä vadelmia ja kakku täytetään. Kakun annetaan hyytyä väh. 4 tuntia, mieluiten yön yli. 

Kakun päällä kinuski, pursotukset Flora Vispin ja vaniljarahkan sekoitusta, koristeet vaahtokarkin makuista sokerimassaa.