Nyt sitä taas saa - raparperia . Ja ensimmäiset piirakatkin on jo leivottu. Tänä vuonna aloitin "kauden" tällä Pirkan sivuilta löytämälläni piirakalla. Tai kakkuhan tuo jo melkein on. Ohje oli alunperin gluteeniton, eli tuo vehnäjauho oli ohjeessa gluteenitonta jauhoseosta, mutta huomasin tuon vasta leipoessa, eikä minulla tietenkään ollut tuollaisia jauhoja kotona. Siksipä korvasin ne vehnäjauhoilla.

Pohja:

150 g voita tai margariinia

0,5 dl maitoa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

0,5 tl kardemummaa

5 dl (n. 200g) raparperipaloja

 

Kuorrutus:

200g maustamatonta tuorejuustoa

3/4 dl fariinisokeria

1 tl vanilliinisokeria

 

Pinnalle:

Koristerakeita, nomparelleja, strösseleitä tms.

 

Kiinnitä leivinpaperi 24cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Kaada rasvaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle raparperipalat. Paista 175 asteessa 30 - 40 minuuttia. (Minä pidin n. 50 min, ennen sitä kakku oli keskeltä liian "tutiseva" uunista pois otettavaksi.) 

Irrota piirakka vuoasta vähän jäähtyneenä. Sekoita tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi ja levitä seos piirakan päälle. Koristele haluamallasi tavalla.