Tämän mutakakun ohje on Karpin keittokirjasta, mutta tätä syö kyllä ilokseen varmasti ihan kuka tahansa . Helppo ohje ja hyvänmakuinen lopputulos. Ja tarjoillaan kermavaahdon kanssa.

200 g tummaa suklaata

200 g voita

(1 - 2 dl sokeria vastaava määrä makeutusta) minä en laittanut ollenkaan, eikä kyllä kakku sitä kaivannutkaan.

5 kananmunaa

1 rkl jauhoja tai mantelijauhetta

Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja voitele halkaisijaltaan 18-senttinen irtopohjavuoka. Paloittele suklaa ja voi kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman, jotta se ei juoksettuisi, kun munat vatkataan joukkoon. Lisää halutessasi makeutusta.

Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Taikina saattaa aluksi hieman juoksettua, mutta tasoittuu pian takaisin vaahtomaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon jauhot tai mantelijauhe ja laita taikina kakkuvuokaan. Paista uunissa 10- 15 minuuttia. Minä paistoin vähän enemmän, ja silti keskusta oli vielä hyvin pehmeä.

Kakku on valmis, kun se on pinnalta ja reunoilta juuri ja juuri kypsää ja keskeltä vielä tutiseva.