Tätä ohjetta on pitänyt kokeilla jo kuukausitolkulla. Resepti kun oli viime kesän Kotiliedessä :) Mutta koska ricottajuustoa ei meidän kylän kaupoissa myydä, saan sitä aika harvakseltaan käsiini. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Tämä kuuluu taas sarjaan helppoa ja nopeaa arkileivontaa, eli oli oikein passeli tehdä näin ensimmäisenä arkena loman jälkeen.
Pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Täyte:
1 prk (250g) ricottajuustoa
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
100 - 200g vadelmia
Koristeeksi:
tomusokeria
Sekoita taikinan ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä (minä sekoitin ihan vain vatkaimella) nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin hetkeksi. Sekoita kulhossa ricottajuusto, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi. Pistele haarukalla reikiä piirakka pohjaan. Kaada täyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle vadelmat. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ritilällä. Siivilöi jäähtyneen piirakan pinnalle koristeeksi tomusokeria.
Kommentit