Ja näin on uusi kakkuvuosikin tullut korkattua :) Eilen piti tekemäni uunissa paistettava juustokakku, vaan kaksi kolmesta juustostani olikin jo parhaat päivänsä nähneet :( Kumma sinänsä, kun eivät kaapissa vielä kauan olleet viihtyneet ja niissä yleensä on pitkä käyttöaika.... No, tuli siis suunnitelman muutos ja päädyin tekemään tällaisen hyydytetyn kakun mukaellen Pullahiiren kinuski-karpalokakun ohjetta täältä.

1293980629_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

200 g Digestivekeksejä

150 g margariinia sulatettuna

Täyte:

1 purkki kondensoitua maitoa keitettynä (keitin maidon mikrossa, n. 10 min, eli ei aivan paksuksi kinuskiksi asti)

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl FloraVispiä

4 liivatelehteä

0,5 dl vettä

Kiille:

2 dl vadelmamehua

3 liivatetta

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata pohjan margariini ja murustele keksit. Sekoita keskenään ja painele seos 24 cm vuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vatkaa FloraVispi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa vatkaimella ja sekoita joukkoon keitetty, jäähtynyt kinuski. Vatkaa hetki, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää siihen liuotetut liivatteet, joista on puristettu vesi pois. Kaada liivatevesi ohuena nauhana tuorejuusto-kinuskin joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon vatkattu FloraVispi varovasti käännellen. Kaada seiós pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Valmista kiille, kun kakku on hyytynyt. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna sen jälkeen n. 0,5 dl mehua kiehuvan kuumaksi ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos ohuena nauhana lopun mehun joukkoon. Kaada kiille varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Koristelin kakun FloraVispi-pursotuksin sekä vaaleanpunaisella koristesokerilla.

1293981654_img-d41d8cd98f00b204e9800998e