Tämä oli yksi joulunajan kahvikakuista meillä. Ohje on tämän päättyvän vuoden Valion seinäkalenterista, joulukuun kohdalta.

1293804066_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

2 dl (n. 150g) säilykekirsikoita

100 g taloussuklaata

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kevytkermaa (tai maitoa)

Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Hienonna säilykekirsikat karkeasti ja rouhi taloussuklaa. Sekoita 0,5 dl jauhoista kirsikoiden ja suklaan kanssa. Lisää seosta taikinaan vuoroin kerman ja jauho-leivinjauheseoksen kanssa. Paista kakku 175 asteessa 50-55 min tai kunnes kakku on kypsä.