Meidän pihasta löytyy 7 omenapuuta, joten viime aikoina katseeni on kiinnittynyt lähes kaikkiin resepteihin, joista vähänkään löytyy omenaa :) Tällaisten omenaneliöiden ohjeen bongasin viimeksi eri blogeja selaillessani. Ohje oli HerkkuHermo-blogissa ja tänään sitä kokeilin. Ihan vähän vähemmän sokeria tai vähän vähemmän sokerista hilloa ensi kerralla, niin lopputulos on täydellinen :) Todella mehevä ja pehmeä tuli tuosta pohjasta.
Pohja
6 munaa
3dl sokeria (kaksikin riittäisi siis)
6dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2tl kanelia
2,5 dl omenahilloa (laitoin itse tehtyä, jossa myös kanelia seassa)
4rkl siirappia (laitoin 3rkl)
2dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta
Kuorrute
70 g margariinia
5 dl tomusokeria
1rkl omenamehua
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä omenasose, siirappi ja sulatettu rasva. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisä seokseen vielä omenamehu. Levitä jäähtyneen pohjalevyn päälle ja koristele nonparelleilla.
Kommentit