Meidän pihasta löytyy 7 omenapuuta, joten viime aikoina katseeni on kiinnittynyt lähes kaikkiin resepteihin, joista vähänkään löytyy omenaa :) Tällaisten omenaneliöiden ohjeen bongasin viimeksi eri blogeja selaillessani. Ohje oli HerkkuHermo-blogissa ja tänään sitä kokeilin. Ihan vähän vähemmän sokeria tai vähän vähemmän sokerista hilloa ensi kerralla, niin lopputulos on täydellinen :) Todella mehevä ja pehmeä tuli tuosta pohjasta.

Pohja

6  munaa

3dl  sokeria (kaksikin riittäisi siis)

6dl  vehnäjauhoja

4tl  leivinjauhetta

2tl  kanelia

2,5 dl  omenahilloa (laitoin itse tehtyä, jossa myös kanelia seassa)

4rkl  siirappia (laitoin 3rkl)

2dl  juoksevaa kasvirasvavalmistetta

Kuorrute

70 g  margariinia

5 dl  tomusokeria

1rkl  omenamehua

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä omenasose, siirappi ja sulatettu rasva. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Sulata kuorrutuksen rasva kattilassa. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisä seokseen vielä omenamehu. Levitä jäähtyneen pohjalevyn päälle ja koristele nonparelleilla.