Ulkona helle hellii, mutta leivottava on, vaikka ihan ilman syytä :) Kodin Kuvalehdessä vain sattui olemaan tällaiselle suklaan  ja vadelmien ystävälle sen verran houkutteleva ohje, että kokeiltavahan sitä oli. Ja aika namia, joskin melko makeaa sellaista, tästä tuli.

Ainekset:

3 munaa

4 dl sokeria

2 dl maitoa

200g sulatettua voita

5 dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta (laitoin 2 rkl)

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

150g tummaa suklaata

3 dl vadelmia

Kuorrutus:

200g tummaa suklaata

50g voita tai margariinia

Koristeeksi:

vadelmia

tomusokeria

kookoshiutaleita

kaakaonibsejä (näitä ei minulla ollut)

1. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu tumma suklaa keskenään kulhossa.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää munavaahdon joukkoon vuorotellen maitoa, sulatettua voita ja kuivia aineita koko ajan varovasti sekoittaen. Kääntele taikinaan lopuksi vadelmat.

4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pienelle, korkeareunaiselle uunipellille. Kypsennä 175 asteisen uunin keskitasolla 25 - 30 min. Kokeile kypsyys cocktailtikulla.

5. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä sekoittaen. Kaada suklaakuorrute pohjan päälle. Koristele vadelmilla, tomusokerilla, kookoshiutaleilla ja kaakaonibseillä.

6. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunnin ajan ja leikkaa annospaloiksi.