Kasvimaa antaa ihanaa satoaan ja tänään päätin tehdä pinaattikeittoa. Meillä kun lapsetkin ovat siitä kummallisia, että kyseisestä ruuasta pitävät .

Pinaatin käsittelin vain kuivalla pannulla ryöppäämällä, jolloin niistä poistui ylimääräinen neste ja makukin siinä vähän loiveni. Pinaatin tarkkaa määrää en osaa sanoa, mutta noin puolitoista tuollaista isohkoa kulhoa sitä kaikenkaikkiaan oli.

Itse keiton valmistin aineiden määrien suhteen vähän näppituntumalla, jotakuinkin näin:

n. 150g voita

n. 1 dl (ehkä vähän reilukin) vehnäjauhoja

vähän vajaa 2 litraa maitoa (toisen purkin pohjalle jäi varmaankin pari desiä)

ryöpätyt pinaatit

suolaa

ripaus valkopippuria

Sulata voi kattilan pohjalla ja lisää siihen vehnäjauho. Sekoita hetki, jotta seos tasoittuu. Lisää maito hitaasti kaataen ja samalla koko ajan sekoittaen. Anna maidon kiehua hiljalleen, kunnes seos alkaa sakeentua. Lisää pinaatit ja hämmentele keittoa pari minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Tarjoile keitetyn kananmunan kera.