Päiväkahville piti saada tänään jotain nopeasti, joten käytin pakkasessa olleen murotaikinan tähän piirakkaan. Täytteenä pakastemustikoita, vadelmamarmeladia sekä vähän hyytelösokeria. Pinnalla marenki.

Pohja:

400 g murotaikinaa

 Täyte:

n. 4 dl pakastemustikoita

230g vadelmamarmeladia

3/4 dl hyytelösokeria (tai vähemmän, jos mustikoiden happamuus ei pelota :)

 Pinnalle:

2 kpl valkuaista

1,5 dl sokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele sulanut taikina Ø 23 sentin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin ilman täytettä 5–10 min.  Sekoita mustikat ja  paistonkestävä vadelmamarmeladi keskenään ja lisää hyytelösokeri. Kaada täyte vuokaan. Paista noin 20 minuuttia. Jäähdytä hetki.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vatkauksen loppuvaiheessa. Levitä marenkivaahto jäähtyneen mustikkapiiraan päälle pehmeästi aaltoillen ja työnnä piiras 225 asteiseen uuniin. Ota piiras uunista, kun marenki on vaaleanruskea.