Tähän ohjeeseen olen törmännyt jo useammassakin blogissa ja alunperin se oli huhtikuun Maku-lehdessä. Kokeillakin sitä on pitänyt jo kauan, mutta vasta tänään oli sopiva hetki testailuun :)

Vähän liian isoon vuokaan tein tämän annoksen, olisivat saaneet olla vähän paksumpia valmiina. No, ensi kerralla sitten pienempi vuoka tai tupla-annos :)

Pohja:

125 g voita

1 dl kaakaojauhetta

2 kananmunaa

2 3/4 dl sokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 dl vaahtokarkkeja silputtuna

50 g tummaa suklaata rouhittuna 

 

Pinnalle:

vaahtokarkkeja

1. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

2. Vaahdota munat kulhossa sähkövatkaimella. Lisää sokeri vähitellen vaahdottamisen aikana.

3. Sekoita munavaahtoon voiseos.

4. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

5. Kääntele taikinaan vaahtokarkkipalat ja rouhittu suklaa.

6. Vuoraa uunivuoka (20x20 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 min. Älä pelästy, taikina kuohuu uunissa. Lisää muutama minuutti ennen kypsennysajan loppumista pinnalle kokonaisia vaahtokarkkeja. Paista vielä n. 3min.

7. Jäähdytä browniet hyvin ja leikkaa paloiksi. Browniet kannattaa valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, niin ne ehtivät jäähtyä kunnolla.

Aikas makeaa oli tämä herkku. Kuuluu ehdottomasti sarjaan " yksi pala riittää". Jopa lapset meillä olivat samaa mieltä ja se on aika paljon se :)