Tämä leivonnainen on meidän perheessä kulkenut nimellä Sallantorttu, mutta en tiedä, onko se sen ihan oikea nimi. Ihminen, jolta ohje alunperin on, on Sallasta kotoisin, eli siitä vissiin nimikin :)

Kauniita en näistä tahdo saada, mutta maku on kyllä suuhun sopiva :) Ja taas, nopeaa ja helppoa... Plus että tähän taikinaan saa kätevästi kadotettua vähän ylipäiväisen kerman, kermaviilin, tai kuten minä tänään, maustamattoman jugurtin.

Taikina:

250g voita tai margariinia

vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 muna

2 purkkia kermaviiliä, 500g maustamatonta jugurttia tai pari purkkia hapahkoa kermaa

Sekoita kaikki aineet keskenään, mutta älä turhaan vaivaa taikinaa. Vehnäjauhoja laitetaan tähän taikinaan ihan näppituntumalla, siksi ohjeessa ei ole sille määrää. Kun taikina irtoaa käsistä, mutta on silti vielä pehmeää, kaada se jauhotetulle leivonta-alustalle. Taputtele käsin taikinasta n. 1cm paksuinen levy. Ajele taikinapyörällä taikina n. 5cm x 7cm neliöiksi ja nostele neliöt leivinpaperin päälle uunipellille. Tässä vaiheessa leikkaa "sakarat" torttuihin. Ripottele pinnalle sokeria. Paista n. 215 asteisessa uunissa 12 - 15min.