Jo lähestyvää laskiaissunnuntaita silmälläpitäen halusin kokeilla, minkälaisia pullia saisin aikaiseksi pikapullien ohjeella. Nykyään kun tulee väkerrettyä jos jonkinmoista kakkaraa... :) Yllätyin kyllä positiivisesti näistä pullista ja niiden rakenteesta, puhumattakaan tekemisen helppoudesta ja nopeudesta! Sopivat  varmasti ihan hyvin myös halkaistaviksi ja hillolla ja kermalla täytettäviksi, siksi hyvin irtosivat tuosta muffinssivuoasta. Ja tämä kaikki siis oman hiiva-allergiani takia, jos joku sattuisi ihmettelemään, miksi en suosiolla leivo oikeaa pullaa... Sitä paitsi hiiva-allergisia on nykyään yhä enenevässä määrin, olen kuullut. Ja tuo pullamuffinssi nimitys tuli meidän neidiltä 2v, kun näki tämänpäiväiset aikaansaannokseni :) Mutta ihan kuvaava nimihän se onkin.

 

n. 12 pullaa

Taikina:

100g voita

1½ dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 rkl kardemummaa

2 dl maitoa

 

Pinnalle:

raesokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Jaa taikina muffinivuokiin, ripottele pinnalle raesokeria ja paista pullia 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 min. Tarjoa lämpiminä.

 

Jos valmistat pikapullat ilman muffinivuokia, lisää taikinaan n. 1½ dl jauhoja ja ota lusikan avulla taikinasta nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kuten edellä.

 

Ohjeen löysin kirjasta Suosituimmat kotileivonnaiset.