Ostin joku aika sitten Ulla Svenskin kirjan Lempileivonnaiset ja se on kyllä kaikkea sitä, mitä odotinkin. Täynnä ihania reseptejä, joita ei malttaisi olla kokeilematta. Tänään oli pakko aloittaa tästä juustokakusta, sillä juustokakut ovat meillä suosikkeja. Ja kylläpä olikin namia . Erityisesti, jos olet valkosuklaan ystävä niin - suosittelen!

Pohja:

200g Marie-keksejä (laitoin Digestivejä, kun Marie-keksejä ei minulla ollut)

150g voita


Täyte:

600g Philadelphia-juustoa

250g maitorahkaa (käytin Valion kausimakua lime-valkosuklaa)

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 dl maissitärkkelystä

3 kanamunaa

200 g valkosuklaata

 

Pinnalle:

2 dl mustikoita

sokeria


Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan.

Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloitellut valkosuklaat. Kaada täyte pohjan päälle, ripota mustikat päälle ja hieman sokeria pinnalle.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa n. 50 min, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä n. 30 - 40 min. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin yöksi ja tarjoile seuraavana päivänä. Minä kyllä tein kakun aamusta ja illansuussa sitä syötiin.

Tässä kakussa tuo valkosuklaa laitettiin siis paloina täytteen joukkoon ja siksipä se valmiissa kakussa oli ihanina "suklaasydäminä", jotka todella maistuvat valkosuklaalle. Ne voi nähdä myös tuossa kuvassa tuollaisina keltaisina kohtina. Tätä teen kyllä toistekin!