Nämä teeleivät ovat minun korvikkeeni vaalealle leivälle, sillä olen leivinhiivalle allerginen, eikä kaupoista ole vaaleaa hiivatonta leipää saatavilla. Onneksi nämä ovat nopeita ja helppoja tehdä ja siksipä näitä tuleekin usein askarreltua iltapalaksi. Koko perhe meillä näitä kyllä syö, joten vikkelä saan olla, että ehdin itsellenikin osan napata .

 

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

2 dl juustoraastetta (emmentaalia)

100g voita

1 muna

1 ½ dl maitoa

 

Voiteluun:

munaa

 

Pinnalle:

juustoraastetta

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää juustoraaste ja nypi sekaan pehmennyt voi.

2. Lisää taikinaan muna ja maito ja sekoita tasaiseksi.

3. Leivo taikinasta kämmenen kokoisia leipäsiä.

4. Voitele leipäset munalla, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 200 asteessa n. 15 - 20 min.

 

Ja parhaita nämä ovat tietysti heti tuoreeltaan lämpiminä.

 

Loppiaisen kunniaksi lapset saivat tuhota myös tämän muumipiparkakkutalon, joka oli joulun ajan koristanut kotiamme.