Päiväkahville - tai iltakahvit niistä melkein tuli, kun kakku vaati jäähtyäkseen aika kauan -  päätin tehdä juustokakun, jonka ohje oli oma sovellukseni Taikinaterapiaa-blogin ohjeesta.


Pohja:

        300 g digestive-keksejä

150 g voita

Täyte:

        600 g tuorejuustoa (käytin Valion Viola kevyttä  maustamatonta)

200 g Valion vaniljan makuista rahkaa

1 dl sokeria

1 dl maizenaa

2 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1 dl kevytkermaa

100 g valkosuklaata

Sekoita murustetut keksit ja voisula tasaiseksi ja painele seos pinnoitetun irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto ja rahka tasaiseksi kulhossa. Sekoita maizena, sokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää kananmunat yksitellen täytteen joukkoon välillä hyvin sekoittaen ja lisää myös kerma. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu, hiukan jäähtynyt valkosuklaa ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.

Paista juustokakkua uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia, peitä pinta foliolla, jos se alkaa ruskettua liikaa. Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun kypsyä vielä jälkilämmössä puolisen tuntia. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin.

Minä en lopulta malttanut antaa kakun olla ihan tarpeeksi kauaa jääkaapissa, mutta hyvää oli kakku silti, nams .